Programma

Bijlmerbios begint vanaf 21.00 uur.
De hoofdfilms worden voorafgegaan door een korte film of performance.

Vrijdag 30 augustus

BlacKkKlansman | 2018 | 2h 16min

‘BlacKkKlansman’ volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt. BlacKkKlansman wordt voorafgegaan door de korte film ‘Patroon’.

Zaterdag 31 augustus

Black Panther | 2018 | 2h 15min

Black Panther, het alter ego van T’Challa, keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T’Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt. Black Panther is gebaseerd op strips van Marvel Comics. Black Panther wordt voorafgegaan door een spoken word performance van Massara.

Zondag 1 september

Green Book | 2018 | 2h 10min

‘Green Book’ volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde Afro-Amerikaanse pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar. Green Book wordt voorafgegaan door de korte film ‘Saya en Koto’.

Contact info

Email: info@bijlmerbios.com
Telefoon: +31 (0)6 53727653

Bijlmerbios wordt sinds 2015 geprogrammeerd en geproduceerd door Studiomeiboom.

Newsletter