Programma

Bijlmerbios begint vanaf 21.00 uur en is gratis toegankelijk.
Alle films zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

LET OP! I.v.m. corona maatregelen moet er vooraf gereserveerd worden. Zonder ticket geen toegang!
Daarnaast moet u op tijd zijn. Indien u niet tussen 20.00 uur en 20.45 uur aanwezig bent vervalt uw toegangskaart.

Vrijdag 4 september

Queen & Slim | 2019 | 2h 12min

Queen & Slim worden na hun eerste date aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand. Op dat moment hebben ze geen andere keuze dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van verdriet, pijn en diepgeworteld trauma voor de zwarte gemeenschap door het hele land. Wat volgt is een klopjacht waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde de liefde voor elkaar ontdekken.

Queen & Slim wordt voorafgegaan door de korte film Swipe. Swipe gaat over een meisje die een match heeft met een enge man, die ze eerder naar links heeft geswiped. Ze vermoedt dat de man gevaarlijk dichtbij is…

Zaterdag 5 september

Hidden Figures | 2016 | 2h 7min

Hidden Figures is het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Hidden Figures wordt voorafgegaan door de korte film Venserpolder. Vensperpolder gaat over een kroonprins van een Ghanese stam die na het overlijden van z’n vader gedwongen wordt om alles wat hij heeft opgebouwd achter zich te laten om troonopvolger te worden.

Zondag 6 september

The Insult | 2017 | 1h 54min

In The Insult leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

The Insult wordt voorafgegaan door de korte film Colloseum. Colloseum gaat over de schone schijn van onze samenleving. Een neo-western over de toenemende polarisatie in Nederland.

Contact info

Email: info@bijlmerbios.com
Telefoon: +31 (0)6 53727653

Bijlmerbios wordt sinds 2015 geprogrammeerd en geproduceerd door Studiomeiboom.

Newsletter