Persbericht 2021

Amsterdam, 2 september 2021

Bijlmerbios van openluchtbioscoop naar film(t)huis!

Op zaterdag 2 oktober vindt de opening van het nieuwe Bijlmerbios film(t)huis plaats in het voormalig kinderdagverblijf Lola Buitenpost te Egeldonk 50. Het filmhuis gaat twee avonden per week arthouse, docu’s of korte films tonen en daarnaast een thuis bieden aan filmmakers uit Zuidoost. Niet alleen kunnen bewoners hier gezellig samenkomen en ontspannen, maar zich middels voor- en of nagesprekken ook verdiepen in relevante en actuele onderwerpen.

Van openluchtbioscoop naar het eerste filmhuis in Zuidoost

Bijlmerbios staat bekend als een succesvol en jaarlijks terugkerende openlucht bioscoop onder het metrostation van Kraaiennest, dat sinds 2015 veel bezoekers trekt. Naar aanleiding van dit succes zal er nu permanent elke donderdag- en zaterdagavond een film te zien zijn om 19:00 en 21:00 uur. Met deze reguliere filmprogrammering worden de eerste stappen gezet naar verbreding van het aanbod aan leisure en cultuur in Zuidoost, passend bij een groeiend stadsdeel. De ambitie is om in tijd uit te groeien tot een volwaardig filmhuis. Amsterdam Zuidoost is namelijk het enige stadsdeel dat geen filmhuis kent.

Lokale relatie met internationaal aanbod

Het filmhuis zal films vertonen die een relatie hebben met de Bijlmer in de meest brede zin. Hierbij is er een divers aanbod aan lokale en internationale films. De eerste maand wordt geopend met meerdere filmpremières waaronder Martin Luther King VS FBI en The Photograph. Tevens biedt het filmhuis ook lokale talenten een podium om hun creativiteit te delen met liefhebbers.

Swingende opening

Bij de opening op zaterdag 2 oktober wordt het publiek meegenomen naar Harlem cultural festival, middels de film Summer of soul. Tijdens de film wordt het belang van de historische en spirituele muziekgeschiedenis van Amerika belicht. De film bevat nooit eerder vertoonde beelden van concert optredens van grote namen zoals: B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.
Achteraf kunnen de bezoekers napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteindelijk wordt de opening swingend afgesloten met een afterparty, waarbij de DJ een ode brengt aan de jaren 60 en 70.
Voor een overzicht van het actuele maandprogramma kunnen geïnteresseerden naar www.bijlmerbios.com gaan. Vanaf medio september kunnen er kaarten worden gereserveerd.

Voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Meiboom via 06-53727653 of een e-mail sturen naar PR@bijlmerbios.com.

Team Bijlmerbios