OPENLUCHTBIOS

Programma

Onderstaande info is uit 2022. Binnenkort worden de data en het programma voor 2023 bekend gemaakt.

Op 9, 10, 11 en 17 september vindt Bijlmerbios weer plaats. Drie avonden (9, 10 en 11 september) onder metrostation Kraaiennest en één extra avond (17 september) in het nieuwe Brasapark.
On 9, 10, 11 and 17 september Bijlmerbios will take place. 9, 10 and 11 september under metrostation Kraaiennest, 17 september in the new Brasapark

Alle films starten om 21:00 uur en zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. De toegang is gratis.
We adviseren om op tijd te komen voor een geschikte plaats.
All films start at 21hrs and are originals with Dutch subtitling. The entrance is free.

De hoofdfilms worden voorafgegaan door korte films.

Vrijdag 9 september

Shabu | 2022 | 1h 15min

Shabu (14) is een lieve, creatieve en street smart jongen uit Rotterdam-Zuid. Nadat hij tijdens een joyride de auto van zijn oma total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van vakantie in Suriname. Zou het lukken om zijn familie, maar vooral zijn oma, weer trots te maken? Een grappige en ontroerende film over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden.
Voorfilm: Revelinho

Zaterdag 10 september

The US vs Billie Holiday | 2021 | 2h 10min

Billie Holiday is één van de grootste jazz-muzikanten aller tijden. Door haar nummer Strange Fruit, waarin ze een aanklacht doet tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, werd ze jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics. Er wordt een undercoveroperatie op poten gezet onder leiding van de agent Jimmy Fletcher met wie ze een tumultueuze relatie krijgt. In The United States vs Billie Holiday zien we haar eindeloze strijd met verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.
Voorfilm: Elements

Zondag 11 september

Gagarine | 2021 | 1h 35 min

Gagarine is een intrigerend Frans drama met een magisch realistisch randje. Gebaseerd op het inmiddels gesloopte Cité Gagarine in Parijs, vertelt de film het verhaal van een gemeenschap die haar thuis verliest, maar verbonden blijft in solidariteit. We volgen Youri die samen met bewoners in verzet komt tegen de sloop. De regisseurs richten met hun film een monument op voor Gagarine, haar bewoners en hun idealen.
Voorfilm: Kraaiennest DIY Skatepark

Zaterdag 17 september (Brasapark)

In the Heights | 2021 | 2h 23min

LET OP! Deze film draait NIET onder metrostation Kraaiennest, maar tijdens een speciaal event in het Brasapark. Voor meer  info Wknd Brasapark

In the Heights viert het leven in de New Yorkse buurt Washington Heights. De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.
Voorfilm: Tidy Town