OPENLUCHTBIOS

Programma

De editie van dit jaar staat in het teken van helden: lokale helden, internationale helden en helden die het doen voor de liefde.
Verder draaien we dit jaar voor het eerst een Ghanese film. Een samenwerking met World Cinema Amsterdam van Rialto.

Bijlmerbios begint vanaf 21.00 uur en is gratis toegankelijk.
Alle films zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

LET OP! I.v.m. corona maatregelen moet er vooraf gereserveerd worden. Met een reservering heeft u zeker recht op een plaats.
Daarnaast moet u op tijd zijn. Indien u niet voor 20.45 uur aanwezig bent vervalt uw toegangskaart.

CORONAMAATREGELEN
Neem de 
coronamaatregelen serieus! U kunt gevraagd worden naar een gezondheidsverklaring of vaccinatie.

Vrijdag 3 september

I don’t wanna dance | 2021 | 1h 29min

I don’t wanna dance gaat over de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft ten koste van zijn eigen geluk.Na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben worden Joey en zijn jongere broertje tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed, maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer z’n moeder terugvalt in haar oude patronen. Een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het zelf meemaakte.

I don’t wanna dance wordt voorafgegaan door de korte film Kids of the Bims. De film toont de huidige werkelijkheid van de Bijlmer door de ogen van jonge artiesten en culturele ondernemers.

Zaterdag 4 september

TENET | 2020 | 2h 30min

In Tenet keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. Het mysterieuze sleutelwoord ‘Tenet’ lijkt een belangrijk onderdeel van de operatie te zijn…

Tenet wordt voorafgegaan door de korte dansfilm West Beat Soul. De film vertolkt persoonlijke verhalen in dans en spoken word.

Zondag 5 september

Aloë Vera | 2020 | 1h 44min

Aloë Vera geeft het aloude verhaal van Romeo en Julia een originele wending. Een dorp in Ghana is diep verdeeld geraakt over de vraag wat er eerst was: de kip of het ei? Ze zijn zo erg verdeeld geraakt dat bewoners van beide delen nooit de grens mogen passeren. Aloewin uit het ene kamp en Veralin uit het andere worden toch verliefd op elkaar. Ze ontmoeten elkaar in het geheim, maar al snel komen hun ouders er achter. Wat blijft er over van hun liefde?

Aloë Vera wordt voorafgegaan door de korte fashion film Teri. Meer dan alleen een fashion film snijdt Teri belangrijke culturele en antropologische onderwerpen aan uit de Surinaamse traditie.