OPENLUCHTBIOS

Programma

Op 25, 26, 27 augustus 2023 vindt Bijlmerbios openluchtbios weer plaats onder metrostation Kraaiennest
Alle films starten om 21:00 uur en zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. De toegang is gratis.

We adviseren om op tijd te komen voor een geschikte plaats. Drank en eten is vooraf aanwezig.
De korte films zijn in samenwerking met Shortcutz Amsterdam geselecteerd.

On 25, 26, 27 august Bijlmerbios open air cinema will take place under metrostation Kraaiennest.  All films start at 21hrs are (mainly) English spoken and have Dutch subtitling. The entrance is free.

Our advice is to come in time for a good spot. Drinks and food are available in advance.
The shorts are programmed in collab with Shortcutz Amsterdam.

Vrijdag 25 augustus

In the Heights | 2021 | 2h 23min

In the Heights viert het leven in de New Yorkse buurt Washington Heights. De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.

Als voorfilm draaien we Cuckoo! van Jörgen Scholtens. Een absurdistische film over een man die in een koekoeksklok leeft.

Zaterdag 26 augustus

Black Panther, Wakanda forever | 2022 | 2h 01min

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Als voorfilm draaien we Re-Entry van Ben Brand over een man die na een dodelijk auto-ongeluk antwoord krijgt op de grootste vraag van het leven.

Zondag 27 augustus

What’s love got to do with it | 2023 | 1h 51min

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath (Emma Thompson).

Als voorfilm draaien we Short Calf Muscle van Victoria Warmerdam. Een absurdistische komedie over de man Anders, die anders is, maar dat niet weet.