FILM(T)HUIS

Info & Locatie

Over Bijlmerbios Film(t)huis

Bijlmerbios Film(t)huis is de locatie voor arthouse, documentaires en korte films in Amsterdam Zuidoost. Het filmhuis is geïnitieerd naar aanleiding van de succesvolle openlucht bioscoop. Bijlmerbios Film(t)huis staat open voor samenwerkingen met andere culturele instellingen. Het filmhuis is een initiatief van stichting Metro Projects in samenwerking met Studiomeiboom. Partners in de filmprogrammering zijn Rialto, Cinecrowd en het Nederlands Film Festival.

Eten en drinken

Er is vooraf of na de filmvertoning gelegenheid om te eten of te drinken bij restaurant Elixer. Via speciale acties kun je reserveren voor een menu met filmvertoning. Je kunt je daarvoor inschrijven via onze nieuwsbrief.

Datum en tijden

De reguliere filmvertoning begint om 19.00 of 21.00 uur.
Ook zijn er via Buurtbios speciale filmvertoningen.
Je dient minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen. Om op de hoogte te blijven, kun je je inschrijven via onze nieuwsbrief.

Taal / Language

De meeste films zijn Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.
Most movies are English spoken and Dutch subtitled.

Leeftijd

Bij de films staat aangegeven vanaf welke leeftijd de film geschikt is om te kijken. We kunnen je vragen naar je ID-kaart.

Betalen

Je kunt reserveren en betalen via de ticketknop bij de film.

Locatie

Openbaar vervoer en fiets

Het wordt aangeraden om met de fiets of lopend te komen.
Als je met de metro komt (lijn 53, Gaasperplas) kun je uitstappen bij metrostation Verrijn Stuartweg of Ganzenhoef. Vervolgens kun je de kaart op deze site raadplegen

Auto

Men kan parkeren in de straten rondom de flats Geldershoofd en Grubbehoeve of in EGoli of Ekangala. We raden je echter aan om met het openbaar vervoer, de fiets of lopend te komen.

Rolstoel

De filmzaal is geschikt voor rolstoelgebruik.