FILM(T)HUIS

Programma

Lockdown programma december

Bijlmerbios Film(t)huis is op 2 oktober gestart met een maandelijks programma.

Voor december en de kerstvakantie hebben we een speciaal lockdownprogramma.
Films worden dan alleen vertoond in de middag.

Je dient minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen.
Om de film goed te kunnen volgen kun je een koptelefoon gebruiken. Zo heb je geen last van geluid uit het restaurant. Je kunt vooraf of na de film gebruik maken van een drankje of hapje bij restaurant Elixer.

Small Country: An African Childhood

De tienjarige Gabriel woont in een luxe expatwijk in Burundi: zijn ‘kleine land’. Hij groeit samen met zijn vrienden en kleine zusjes op tot een vrolijk kind. Zijn zorgeloze jeugd komt tot een abrupt einde wanneer in 1993 de spanningen in buurland Rwanda overspringen naar Burundi. Niet alleen zijn familie komt in gevaar, maar ook zijn eigen onschuld.

The Taste Of Desire

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Van een burlesque-danser uit New York met haar beruchte oester-act tot twee Franse Michelin-ster chef-koks, die proberen te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied. Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Op zondag 19 december is er een speciale vertoning waarbij er een voor- en naprogramma is, aangevuld met een varieté aan oesterhapjes

Night Of The Kings

Een jongeman wordt naar La Maca verbannen, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens traditie moet hij bij de eerste maansverduistering als nieuweling een nacht lang de andere gevangenen vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.

Amélie – 20th anniversary

Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, maar ook Georgette, haar collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw betoveren.

Buurtbios – Bims in de lobby

George en Karim (32) zijn creatieve alleskunners, beste vrienden en opgegroeid in de Bijlmer. Samen startten ze in 2010 ontwerpbureau Cablai. En nu hebben ze ook een serie van drie korte films voor VPRO Dorst gemaakt, over een plek waarvan ze onvoorstelbaar veel houden: hun thuis, de Bims. Met de serie willen zij het beeld van de buurt bijstellen door met bewoners van deze flat in gesprek te gaan. Dit was hun allereerste audiovisuele productie, maar zéker niet hun laatste.

Op 9 januari zal er bij Bijlmerbios een speciale vertoning zijn. Hierbij zal er aandacht worden besteedt aan het inspirerende verhaal achter het ontwikkelproces van de serie, waarbij er tevens de mogelijkheid is om te netwerken met andere jonge creatieven.

‘Bims in de lobby’ is onderdeel van Bijlmerbios buurtbios waarin lokale filmmakers en creatieven hun film kunnen vertonen.

Kinderfilm – Binti

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer de politie binnenvalt bij haar en haar vader om hen het land uit te zetten, moeten ze vluchten. Binti ontmoet Elias, de twee worden vrienden en bedenken een perfect plan.

Let op! Er zijn variabele prijzen en er dient aan de deur betaald te worden met contant geld. Mensen met een reservering hebben zeker recht op een plaats, indien je op tijd bent. Mensen die gereserveerd hebben moeten 10 minuten voor het begin aanwezig zijn. Indien je niet op tijd komt vervalt je reservering.

Tickets zijn inclusief een drankje en een hapje. Na de film vindt er een gesprek plaats.

De vertoning van ‘Binti’ is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Zuidoost en een samenwerking tussen G-buurt Moving Forward en Bijlmerbios.

Maandoverzicht

Do 2 dec
15:00 – Do Not Hesitate

Za 4 dec
14:30 – The US vs Billie Holiday

Zo 5 dec
15:00 – Gagarine

Do 9 dec
15:00 – Night Of The Kings

Za 11 dec
15:00 uur – Night Of The Kings

Zo 12 dec
15:00 uur – Small Country: An African Childhood

Do 16 dec
15:00 uur – The Taste of Desire

Za 18 dec
15:00 uur – Small Country: An African Childhood

Zo 19 dec
13:00 uur – The Taste of Desire met voor- en naprogramma en met varieté aan oesterhapjes. Ism restaurant Elixer 

Do 23 dec
15:00 uur – Small Country: An African Childhood

Kerstvakantie

Di 28 dec
15:00 uur – Amélie – 20th anniversary

Wo 29 dec
15:00 uur – Amélie – 20th anniversary

Do 30 dec
15:00 uur – Amélie – 20th anniversary

Zo 9 jan
14:30 uur – Bims in de lobby met nagesprek