FILM(T)HUIS

Programma

Oktober

Bijlmerbios Film(t)huis start op 2 oktober met een maandelijks programma.
Films worden op donderdag en zaterdag vertoont en starten om 19.00 en 21.00 –respectievelijk– 21.15 uur. Reserveer via ‘Tickets en tijden’

Je dient minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen.
Om de film goed te kunnen volgen krijg je een koptelefoon. Zo heb je geen last van geluid uit het restaurant. Je kunt vooraf of na de film gebruik maken van een drankje of hapje bij restaurant Elixer.

Summer of Soul + Naborrel

Summer of Soul
Questlove’s meeslepende documentaire is deels muziekfilm, deels historisch verslag van een episch evenement dat de zwarte cultuur vierde. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Summer of Soul + Naborrel
Op zaterdag 2 oktober is er naar aanleiding van de opening van het filmhuis, na Summer of Soul een naborrel met muziek uit de jaren 70.

The Photograph (premiére)

In The Photograph ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus.

Martin Luther King vs. the FBI (premiére)

Martin Luther King vs the FBI is een verbijsterend relaas waarin aan de hand van archiefbeelden, scènes uit Hollywoodfilms en het commentaar van historici, publicisten en betrokkenen, wordt onthuld hoe de FBI het imago van King publiekelijk probeerde te schaden vanaf eind jaren 50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968.

Extra vertoning bij OBA Zuidoost op 28 oktober, 19.00 uur
Martin Luther King vs the FBI krijgt een speciale vertoning bij de Openbare Bibliotheek Zuidoost, gevestigd Bijlmerplein 393. Ook hiervoor kunt u reserveren via ‘Tickets en tijden’.

The Man Who Sold His Skin

In The Man Who Sold His Skin wordt Sam Ali van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt. Hij biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te kunnen reizen door zijn rug beschikbaar te stellen als levend kunstwerk. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?
The Man Who Sold His Skin werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars.

I Care A Lot

In I Care A Lot is Marla Grayson (Rosamund Pike) een wettelijke voogd voor bejaarden, die zelf niet langer in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Marla heeft een groot talent om de wet in haar eigen voordeel te gebruiken en in het nadeel van haar klanten. Maar wanneer Marla in contact komt met Jennifer Peterson beseft ze al snel dat uiterlijk bedrieglijk kan zijn. Terwijl Marla krampachtig vasthoudt aan haar ongrijpbare ‘American Dream’, staat haar een ijzingwekkend avontuur te wachten.

10 Songs for Charity (premiére)

10 Songs for Charity is een modern muzikaal sprookje over vrouwenhandel. Twee zusjes uit Lagos, komen via Nigeriaanse vrouwenhandelaren terecht in de illegale prostitutie, in België. Ze delen een flat in een grauwe buitenwijk met drie andere vrouwen, net als zij op zoek naar meer welvaart en geluk. Ze doorstaan de uitbuiting en vernederingen met humor, veerkracht en gezang tot het hen op een dag teveel wordt, ze in opstand komen en hun woede van zich af zingen.

Maandoverzicht

Za 2 okt – Opening
19:00  – Summer of soul
21:15  – Summer of soul  + Naborrel

Do 7 okt
19:00 – The Photograph
21:00 – Martin Luther King VS FBI

Za 9 okt
19:00 – Martin Luther King VS FBI
21:00 – The Photograph

Do 14 okt
19:00 – The Photograph
21:00 – I care a lot

Za 16 okt
19:00 – Martin Luther King VS FBI
21:00 – I care a lot

Do 21 okt
19:00 – The Photograph
21:00 – The man who sold his skin – met special!

Za 23 okt
19:00 – The man who sold his skin
21:00 – Martin Luther King VS FBI

Do 28 okt
19:00 – I care a lot
21:15 – The man who sold his skin
Bij OBA Zuidoost
19:00 – Martin Luther King VS FBI

Za 30 okt
19:00 – Ten songs for Charity
21:15 – The man who sold his skin